Spørsmål og svar

På denne siden finner du nyttig informasjon,

tips og triks til hvordan du skal bruke Defigo.

Hvis du trenger hjelp, kan du alltid sende oss en epost.

Hvordan kobler jeg meg til Defigo-systemet?

Det er styret i borettslaget som administrerer systemet på vegne av dere som bor i bygget. For at du skal kunne koble deg opp må du ha mottatt en e-mail med innloggingsinformasjon. Har du ikke fått tildelt brukernavn og passord, må du kontakte den ansvarlige for systemet i din boligblokk, som regel er det styret. Om du er usikker på hvem det er kan du sende en epost til support@defigohome.com. Husk å oppgi din adresse og telefonnummer.

Hvor finner jeg appen?

Du kan finne appen ved å søke etter Defigo i Apple store og Google play eller trykke på en av linkene under:

Kan jeg være anonym?

Ja. Du trenger ikke taste inn noen personlige data i systemet for at appen skal virke. Du kan velge et ønsket brukernavn i stedet for mailadresse om du ønsker det, og telefonnummer er kun nødvendig om du vil motta telefonsamtale i stedet for å bruke appen.

Jeg finner ikke brukernavnet og passordet mitt

Du skal ha mottatt brukernavn og passord fra den ansvarlige for systemet i din boligblokk. Om du er usikker på hvem det er kan du sende en epost til support@defigohome.com. Husk å oppgi din adresse og telefonnummer.

Det er styret i borettslaget som administrerer systemet på vegne av dere som bor i bygget. For at du skal kunne koble deg opp må du ha mottatt en e-mail med innloggingsinformasjon. Har du ikke fått tildelt brukernavn og passord, må du kontakte den ansvarlige for systemet i din boligblokk, som regel er det styret. Om du er usikker på hvem det er kan du sende en epost til support@defigohome.com. Husk å oppgi din adresse og telefonnummer.

Jeg ser ikke ringeknappen min på hovedskjermen.

Det er styret i borettslaget som administrerer systemet på vegne av dere som bor i bygget. Om du har mottatt brukernavn og passord og fremdeles ikke dukker opp på hovedskjermen, må du kontakte den ansvarlige for systemet i din boligblokk. Om du er usikker på hvem det er kan du sende en epost til support@defigohome.com. Husk å oppgi din adresse og telefonnummer.

Hvordan kan jeg endre plasseringen på ringeknappen min på hovedskjermen?

Ringeknappene er per dags dato organisert alfabetisk, men vi jobber med å utvikle en ny løsning der den ansvarlige i boligblokken kan velge å organisere ringeknappene på andre måter; for eksempel etter leilighetsnummer.

Om du bruker Defigo-brettet skal brukernavn og passord også stå på baksiden av brettet ditt. Brukernavnet er en email-adresse, og passordet er en tilfeldig kombinasjon av små bokstaver og tall.

Hvordan endrer jeg navn på ringeknappen min?

Du vil snart kunne endre navn på ringeklokken selv i appen, men du kan nå enkelt be om å endre navn på ringeklokken ved å kontakte den ansvarlige for systemet i din boligblokk. Om du er usikker på hvem det er kan du sende en epost til support@defigohome.com. Husk å oppgi din adresse og telefonnummer.

Jeg blir ikke varslet når noen ringer på.

Om du har valgt å bli varslet via app må du først og fremst sørge for at du er tilkoblet internett (enten via wifi eller 3G). Sjekk også at du har lyd på telefonen, at du er logget inn i appen og at du har gitt Defigo tilgang til å sende deg notifikasjoner.

Om du fremdeles opplever at du ikke blir varslet når du får besøk; kontakt oss på support@defigohome.com.

Jeg kan ikke høre og/eller se de som ringer på.

Det er viktig at du gir Defigo-appen tilgang til kamera og mikrofon for at systemet skal fungere optimalt. Kontroller derfor først at Defigo har denne tilgangen. Det kan også være hensiktsmessig å restarte appen for å være sikker på at du har alle nødvendige oppdateringer. Om du fremdeles har problemer, kontakt oss på support@defigohome.com.

Appen fryser når noen ringer på døren og jeg kan ikke starte en samtale eller slippe inn de som ringer på.

Heldigvis skjer dette veldig sjelden, men om skjermbildet i appen skulle fryse kan du lukke appen og logge inn igjen.

Om du benytter deg av Defigo-brettet holder du inne den lille knappen på høyre side i noen sekunder for å restarte hele brettet. Når du logger inn igjen skal problemet være løst.

Defigo-appen ber om å få tilgang til kameraet mitt. Betyr dette at jeg gir tillatelse til å dele bilder og privat informasjon?

For at vår digitale ringeklokke skal kunne vise video av de besøkende og at du skal kunne kommunisere med dem trenger appen vår tilgang til mobilens mikrofon og kamera. Du kan være sikker på at Defigo ikke har tilgang til bilder eller annen data på din telefon. Om du ikke tillater appen tilgang til kameraet vil du heller ikke kunne se besøkende via video.

Hvordan kan jeg kommunisere med de som ringer på om jeg ikke er hjemme?

Det spiller ingen rolle hvor du befinner deg i verden så lenge du er koblet til internett enten via wifi eller 3G. Om du er i utlandet kan det være lurt å logge ut av appen om du vil unngå ekstra roaming-kostnader. Anropene dine vil da sendes over GSM-nettet og mottas som en vanlig telefonsamtale. Kostnader kan tilkomme, så det kan være lurt å sjekke med telefonoperatøren hvor mye det koster å motta telefonsamtaler i landet du befinner deg i.

Jeg ønsker å motta varsling via telefonsamtale og ikke app.

Du kan når som helst logge deg ut av appen for å motta telefonoppringning i stedet for push-varsel. Hvis du er pålogget på flere enheter, som for eksempel telefon og et nettbrett må du logge deg av begge to. Dette kan være nyttig i perioder du har dårlig internett-tilgang for eksempel om du er i utlandet eller på hytta. Du vil da ikke kunne se hvem som ringer på, men kan snakke med vedkommende og åpne døren ved å trykke 08.

Det ringer på, men det er ingen utenfor.

Om du har vært uten internett-tilkobling vil du få push-varslet når du igjen kobler deg til wifi eller 3G/4G. Du vil dermed motta notifikasjonene etter den besøkende har ringt på og de vil mest sannsynlig ikke lenger være utenfor døren.

Kan jeg finne ut hvem som har ringt på når jeg ikke har vært tilgjengelig?

Personvernloven stiller strenge krav til videoovervåkning og gjør at Defigo ikke kan lagre video av besøkende uten deres samtykke. Vi jobber nå med å utvikle en funksjon som vil gi besøkende mulighet til å legge igjen en tale- eller videobeskjed til den de ønsker å besøke.

Jeg forsøker å logge meg inn i appen med Defigo-brettet, men det kommer ingen bokstaver når jeg trykker på tastaturet.

Hold inne av/på-knappen på brettets høyre side og trykk reboot når du får opp en dialogboks. Trykk OK og logg inn igjen.

Hva om internett er nede?

Defigo bruker 4G-nettet til Telenor og er uavhengig av internettet beboerne har hjemme hos seg. Dersom Telenor sitt nettverk er nede vil heller ikke Defigo fungere. Heldigvis er dette noe som skjer veldig sjeldent.

Jeg har låst meg ute.

Om du hverken har med adgangskort eller nøkkel, kan du enkelt ringe på din egen ringeknapp og åpne for deg selv som du gjør når du får besøk.

Kan jeg fremdeles bruke den gamle nøkkelen?

Klart du kan. Om din boligblokk bruker vårt adgangskontrollsystem vil du kunne bruke valgfritt adgangskort for å låse deg inn. Vi kobler oss til det eksisterende systemet i boligblokken, og vil derfor ikke fjerne den eksisterende låsen. Du kan derfor alltid bruke nøkkel som en reserveløsning.

Hva er PIN koden til nøkkelkortet mitt?

I Defigo-systemet har du én PIN kode. Om du ønsker å endre PIN-koden eller om du har glemt koden din kan du enkelt lage en ny PIN kode under innstillinger i appen.

Hva om strømmen går i området?

Heldigvis går ikke strømmen så veldig ofte. Defio bruker vanlig bystrøm så hvis strømmen går stopper også Defigo. Det betyr at du ikke kan ta i mot besøk og du kan heller ikke bruke adgangskort for å åpne døren. Ved strømbrudd vil også dørlåsen til utgangsdørene være åpne. Dette gjøres for å lette en eventuell evakuering og er etter anbefaling fra fagmyndigheter på området.

Hvem kan legge til nye nøkkelkort?

Det er kun den ansvarlige for systemet som kan legge til nye adgangskort. Om du har mistet kortet ditt kan du sperre det i appen under ”administrer mine adgangskort” før du kontakter administrator som vil kunne aktivere et nytt. Men skulle du finne det igjen i mellomtiden kan du selv reaktivere det i appen.

Hvor mange ulike kort kan jeg registrere som nøkkelkort?

Per dags dato kan hver bruker kun ha ett adgangskort tilknyttet sin profil i appen.

Hvordan kan jeg sørge for at jeg ikke blir forstyrret av ringeklokken?

Du kan i dag enkelt sette telefonen eller brettet på lydløs eller skru ned volumet når du ønsker å ikke bli forstyrret. Vi kommer også med en ny funksjon der du kan forhåndsdefinere når du ønsker at ringeklokken skal stilles på lydløs. For eksempel kan det være ønskelig for mange at ringeklokken dempes eller skrus av om natten.

Hvor mye strøm bruker Defigo-brettet om det står på hele tiden?

Når brettet står på hele tiden med full lysstyrke på skjermen bruker brettet ca 9kWh i løpet av et år. Med en strømpris på 45 øre per kWh time betyr det at strøm til brettet koster under 10 kroner i løpet av ett helt år.